wie zijn wij
Tamara Koole
Rob Hondsmerk
Lisette de Brouwer
Ruud van Nes
Arjo Harmsen
Eli Bos
Marteuni Oosterwijk
Tessa Timmers
Nienke Boersma-Brugmans
Marleen v.d. Grift
Sanne de Goeij - van Bedijk
Hanneke Bahlman
Tamara Koole

Welkom

Praktijk De Schakel biedt hulpverlening aan jongeren en volwassenen met individuele of relationele problemen.

 

Wij, Arjo Harmsen en Tamara Koole, hebben de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en daarnaast zijn we gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie en in relatietherapie (Emotionally Focused Therapy).  Onze praktijk is gevestigd in Goes en in de toekomst ook op het eiland Tholen.  Wij staan voor professionele hulp, waarbij we ons laten leiden door het Woord van God. Een ieder die hulp nodig heeft, is van harte welkom! 

Wat bieden wij?

Behandeling van psychische klachten

Voor verschillende psychische klachten is therapie een uitkomst. Praktijk De Schakel biedt behandeling aan mensen met psychische klachten, zoals bijvoorbeeld angstklachten of een depressie. We werken hierbij samen met onze collega, Rob Hondsmerk, GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar. 

Relatietherapie

Er zijn tal van redenen waarom relaties niet meer lekker lopen. Gelukkig zijn er oplossingen. Relatietherapie wordt door ons aangeboden volgens een vaste methode: EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is een vorm van relatietherapie die tot doel heeft de emotionele verbondenheid tussen partners te herstellen en/of te versterken. Is relatietherapie een stap te ver? Dan bieden we een cursus voor partners: het Houd-Me-Vast-groepsprogramma. Zie voor meer informatie onze website.

Coaching

Naast therapie biedt Praktijk De Schakel op een laagdrempelige manier coaching aan bij persoonlijke vraagstukken. Hierbij kan gedacht worden aan spanningen door onzekerheid, identiteitsproblemen, gestagneerde rouwverwerking en werk gerelateerde klachten.

 

Hoe werken wij?

Lange praatsessies, graven in je verleden en zweverige adviezen? Daar houden we niet van. We zijn praktisch opgeleid en we gaan dus ook zoveel mogelijk praktisch aan de slag. We kijken naar oplossingen en focussen voornamelijk op het hier en nu. Omdat je die kunt veranderen. Elk traject is gebaseerd op een concreet plan met duidelijke doelen en afspraken. 

Serieuze problemen vragen om serieuze behandelingen. Daarom zijn we geen doe-het-zelvers, maar gebruiken we wetenschappelijk onderbouwde methodes en technieken.

De volgende therapieën komen terug in de gesprekken: Cognitieve gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, Emotionally Focused Therapy.

Rob Hondsmerk

Rob Hondsmerk

Van oorsprong ben ik orthopedagoog en vandaar uit opgeleid om te werken met kinderen en jongeren. Sinds 2000 ben ik ook GZ-psycholoog en BIG-geregistreerd waardoor alle zorg die ik verleen in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per verzekeraar en met alle wijzigingen die jaarlijks optreden in de zorg, ook vaak per jaar. Na mijn registratie als GZ-psycholoog werk ik eveneens met volwassenen in tal van moeilijke en minder moeilijke situaties. Relatietherapie is een van de onderwerpen waarin ik me verder bekwaamd heb en waar ik graag mee aan de slag ga.  Binnen mijn therapie vinden mijn cliënten onderdelen van diverse hulpverleningstechnieken maar bovenal probeer ik altijd bijbelse principes te verwerken in wat ik doe en neem ik deze het liefst als uitgangspunt. Ik geloof niet in hopeloze gevallen en ieder huwelijk kan gered worden als beide partners dat willen!

Voordat ik startte met Generations Consultancy heb ik gewerkt als directeur Kinder- en Jeugdzorg bij De Hoop en daarvoor was ik 17 jaar lang directeur van Stichting Chris.

Als initiatiefnemer van Generations Consultancy ben ik als hoofdbehandelaar betrokken bij veel van de dossiers van mijn collega’s en probeer ik ze met mijn ervaring bij te staan. Coaching en supervisie vind ik dan ook erg leuk om te doen. Daarnaast is diagnostiek voor al onze doelgroepen mogelijk. Ik geloof in het unieke van de combinatie die we met elkaar hebben gevonden en die we graag willen inzetten ten bate van kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen. Deze manier van samenwerken willen we op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland van de grond proberen te trekken om op die manier laagdrempelige christelijke zorg makkelijk toegankelijk te maken voor iedereen die dat nodig heeft. Omdat we weten dat we niet alles zelf kunnen en ook graag willen leren van anderen zoeken we in brede zin de samenwerking met organisaties die daarvoor openstaan.

Naast mijn rol binnen Generations Consultancy werk ik voor een deel van mijn tijd ad interim in andere zorgorganisaties. Daardoor heb ik ervaring mogen opdoen in tal van werkvelden binnen de hulpverlening: kinderen en jongeren in de knel, verslavingszorg, psychiatrie en woonbegeleiding. Die ervaring heeft er toe geleid dat ik vaak gevraagd wordt om ook in het buitenland mijn ervaringen te delen middels spreekbeurten of trainingen. Dat heeft dan weer geresulteerd in kennis en ervaring in hulpverlening aan mensen uit andere culturen.

 In Nederland heb ik mijn spreekbeurten allemaal ondergebracht in Stichting Generatio (www.generatio.nu) waarmee we de generaties bij elkaar proberen te brengen middels trainingen en spreekbeurten op scholen en in kerken.

Ik ben al jarenlang gelukkig getrouwd met Marijke en we hebben samen 4 dochters die langzamerhand het ouderlijk nest verlaten. Onze hond is een welkome aanvulling in ons gezin en hem gebruik ik soms in mijn hulpverlening met kinderen, wat beide partijen meestal erg leuk vinden!

Lisette de Brouwer

GRIP Praktijk voor orthopedagogiek en coaching

Onze Visie

Samen met ouders, kinderen en andere individuen wil GRIP de uitdaging aangaan om vat te krijgen op problemen. ‘Grip hebben’ betekent ‘houvast hebben’. Vaste grond onder je voeten voelen en je in staat weten en voelen om een stap(je) vooruit te zetten naar het perspectief dat jij voor ogen hebt voor jezelf, je kind of je gezin.  Oude patronen mogen worden losgelaten en je kunt gezond inspelen op wat nodig is voor jou, je kind of je gezin.

De speerpunten van het zorgaanbod zijn:

 • Grip op opvoeding & gedrag: Gezinscoaching, training en orthopedagogische behandeling voor kinderen en ouders.
 • Grip op jezelf: Het coachen van individuen in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Daarnaast ben je bij GRIP op het goede adres voor behandeling en begeleiding van kinderen en volwassenen met een achterstand of (verstandelijke) beperking.
 • GRIP kijkt samen met jou naar wat er in jouw specifieke situatie nodig is. Dit proces begint met een zorgvuldig inzicht verkrijgen in de onderliggende oorzaken en factoren die een rol spelen. Vervolgens wordt er een individueel traject of gezinstraject voorgesteld en gaan we met elkaar aan de slag.

Kenmerken van GRIP: samen, dichtbij, respectvol, deskundig, transparant, op maat, flexibel, ruimte voor zingeving

Lisette de Brouwer | Orthopedagoog | Coach

Lisette is orthopedagoog. Zij is getrouwd en moeder van twee pubers. Ze werkt al jaren als orthopedagoog in de gehandicaptensector en als personal coach. Lisette is een integere, betrokken en bevlogen hulpverlener. Zij helpt kinderen, gezinnen en individuen graag om gedrag betekenis te geven als een signaal van onderliggende vraagstukken. Stapsgewijs volgt dan een veranderproces.
Lisette is muzikaal en houdt van lezen, koken en tuinieren. Als werkende moeder is zij ervaringsdeskundige in veel opvoedingsvraagstukken.

Keywords: Gezin, opvoeding, training, diagnostisch onderzoek, coaching, verstandelijke beperking, hechting, traumabehandeling
Accreditaties: WO Orthopedagogiek NVO, diagnostische aantekening, EMDR (EMDR Centrum Nederland), Groundwork coach i.o., trainer (o.a. VRIENDEN-programma,  ‘Er zijn voor je kind’, ‘Happy me/you’, ‘Peuter in Zicht’).

Ruud van Nes

Moving Forward – Coaching & Begeleiding

Wij zijn Moving Forward, een jong en enthousiast team met een hart voor mensen. We ondersteunen en coachen jongeren en volwassenen die in het dagelijks leven baat hebben bij extra begeleiding. We werken vanuit ‘relatie’, mensen echt leren kennen, nieuwsgierig zijn naar wat hen beweegt. Vandaar uit kijken we wat iemand zelf graag wil leren en nodig heeft, om vervolgens zorg op maat te kunnen bieden. We kijken heel bewust eerst naar de persoon zelf, en laten in het begin de ‘diagnostische sticker’ die iemand opgeplakt krijgt, achterwege. Moving Forward heeft uitgebreide, professionele kennis van verschillende problematieken en stoornissen, maar we gaan te werk door ons te verdiepen in de persoon zelf, vanuit een bewogen hart en oprechte interesse in wie iemand is. Jezus zelf heeft hierin het perfecte voorbeeld gegeven, Hij keek naar het hart van mensen, bracht tijd met hen door en investeerde tijd en energie in hen, zonder stickers te plakken of te veroordelen. Dat voorbeeld willen wij graag volgen en mensen verder helpen om hun identiteit en bestemming te vinden.

Wat bieden wij?

Moving Forward biedt voornamelijk ambulante begeleiding. Voordat we aan de slag gaan, proberen we in kaart te brengen wat de hulpvraag is, kijken we welke kwaliteiten/middelen er al in huis zijn en wat er nog nodig is om het doel te bereiken. We hebben ervaren dat het belangrijk is om aan te sluiten bij de belevingswereld van de jongere of volwassene, en daarbinnen naar aanknopingspunten te zoeken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de samenwerking van beide kanten ‘klikt’, vaak worden dan de beste resultaten behaald. Moving Forward is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren en volwassenen met stoornissen binnen het Autistisch Spectrum, PDD-NOS, ADHD, MCDD, NLD en persoonlijkheidsstoornissen. De afgelopen jaren hebben we diverse jongeren en volwassenen begeleid bij sociale zelfredzaamheid, het aanbrengen van structuur, communicatie, administratie, het plannen van de week en uit het isolement komen.

Meer informatie over ons en onze werkwijze is te vinden op onze website. Schroom niet om contact op te nemen via bovenstaand telefoonnummer of mailadres, we zien je berichtje met veel plezier tegemoet.

Arjo Harmsen

Praktijk De Schakel biedt hulpverlening aan jongeren en volwassenen met individuele of relationele problemen.

Wij, Arjo Harmsen en Tamara Koole, hebben de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en daarnaast zijn we gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie en in relatietherapie (Emotionally Focused Therapy).  Onze praktijk is gevestigd in Goes en in de toekomst ook op het eiland Tholen.  Wij staan voor professionele hulp, waarbij we ons laten leiden door het Woord van God. Een ieder die hulp nodig heeft, is van harte welkom! 

Wat bieden wij?

Behandeling van psychische klachten

Voor verschillende psychische klachten is therapie een uitkomst. Praktijk De Schakel biedt behandeling aan mensen met psychische klachten, zoals bijvoorbeeld angstklachten of een depressie. We werken hierbij samen met onze collega, Rob Hondsmerk, GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar. 

Relatietherapie

Er zijn tal van redenen waarom relaties niet meer lekker lopen. Gelukkig zijn er oplossingen. Relatietherapie wordt door ons aangeboden volgens een vaste methode: EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is een vorm van relatietherapie die tot doel heeft de emotionele verbondenheid tussen partners te herstellen en/of te versterken. Is relatietherapie een stap te ver? Dan bieden we een cursus voor partners: het Houd-Me-Vast-groepsprogramma. Zie voor meer informatie onze website.

Coaching

Naast therapie biedt Praktijk De Schakel op een laagdrempelige manier coaching aan bij persoonlijke vraagstukken. Hierbij kan gedacht worden aan spanningen door onzekerheid, identiteitsproblemen, gestagneerde rouwverwerking en werk gerelateerde klachten.

 

Hoe werken wij?

Lange praatsessies, graven in je verleden en zweverige adviezen? Daar houden we niet van. We zijn praktisch opgeleid en we gaan dus ook zoveel mogelijk praktisch aan de slag. We kijken naar oplossingen en focussen voornamelijk op het hier en nu. Omdat je die kunt veranderen. Elk traject is gebaseerd op een concreet plan met duidelijke doelen en afspraken. 

Serieuze problemen vragen om serieuze behandelingen. Daarom zijn we geen doe-het-zelvers, maar gebruiken we wetenschappelijk onderbouwde methodes en technieken.

De volgende therapieën komen terug in de gesprekken: Cognitieve gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, Emotionally Focused Therapy.

Eli Bos

Eli Bos – Orthopedagoog

Mijn naam is Eli Bos, ik ben getrouwd en woonachtig in Dordrecht. Ik heb een eigen praktijk voor orthopedagogiek – E. Bos Orthopedagogiek te Dordrecht – voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar voor leer - en gedragsproblemen. Voor mijn werk als orthopedagoog, heb ik als leerkracht en zorgcoördinator in het onderwijs gewerkt. Hierdoor heb ik zowel ervaring met het werken met zowel individuele als met groepen kinderen en jongeren met een hulpvraag. Ik vind het belangrijk om naar positieve eigenschappen van een cliënt te kijken en vanuit de mogelijkheden een hulpvraag te benaderen, waarbij ook de omgeving, zoals de thuissituatie en/ of het onderwijs een belangrijke rol speelt. Binnen de praktijk kunt u terecht voor diagnostiek, begeleiding, behandeling en advies omtrent leer – en gedragsproblematiek, zoals onder andere angstklachten, concentratieproblematiek, somberheid, een negatief zelfbeeld en autisme. De praktijk is gespecialiseerd in diagnostiek en begeleiding van hoogbegaafden. Clientgerichtheid, korte lijnen in de communicatie en een goede afstemming van de hulpverlening zijn voor mij zeer belangrijke punten in mijn werk.

Marteuni Oosterwijk

Praktijk Oosterwijk, behandeling & coaching

Mijn naam is Marteuni Oosterwijk. Ik werk als toegepast psycholoog & coach.

Van jongs af aan ben ik betrokken bij en geïnteresseerd in het welzijn van mensen. De kwetsbaarheid van de ander heeft mijn hart. Daarnaast heb ik ervaren hoe krachtig mensen zijn met juiste hulpverlening. Dat kan kortdurend, op een praktische en effectieve manier!

 

Ik zet me graag in en ga met je op zoek. Wat past het beste bij jou en je (hulp)vraag?

 

Ik bied behandeling & coaching aan jongeren en volwassenen:

 

Voel jij je somber, moe of heb je slapeloze nachten? Heb je last van een gejaagd gevoel of voel jij je overbelast? Raak je snel in paniek of angstig? Ben je onzeker of mis je overzicht?

 

Behandeling ofwel therapie is geschikt wanneer je last hebt van één van de volgende klachten of problemen:

 • Angst-, dwang- en paniekklachten
 • Depressieve en/of somberheidsklachten
 • Spanningsklachten of burn-out
 • Traumatische ervaringen
 • Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen

 

Coaching is geschikt:

 • Als je wilt leren positief te denken
 • Bij identiteits- en zingevingsvragen
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite bij assertiviteit

 

Ben je op zoek naar hulp?

Ik bied je persoonlijke en praktische hulpverlening vanuitchristelijke visie.

Tessa Timmers

Inzicht in jezelf en elkaar


Van nature ben ik geïnteresseerd in wat een persoon maakt tot wie hij is. Ik vind het mooi om te zien dat niemand hetzelfde is. Dat maakt jij jij! Soms kan het echter zo zijn dat je niet zo lekker in je vel zit, omdat je jezelf niet zo goed begrijpt of omdat er dingen gebeuren in je leven die moeilijk zijn om te verwerken. Je hebt bijvoorbeeld moeite met het maken van vrienden op school of je ouders gaan scheiden, waardoor je verdrietig, boos of angstig bent.
 
Wacht niet als je last hebt van deze klachten. Door er vroeg bij te zijn, kunnen ergere problemen voorkomen worden. Samen (met je ouders) kijken we wat er precies aan de hand is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij je weer goed gaat voelen. Ik zal eerst iets over mijzelf vertellen.
 
Wie ben ik?
Mijn naam is Tessa Timmers en ik ben sinds juli 2016 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Leiden. Vrijwel direct heb ik het besluit genomen om te starten als zelfstandige en sinds oktober 2016 heb ik mijn eigen praktijk ‘Inzicht Orthopedagogiek’. Ik bied psychische en pedagogische hulpverlening aan kinderen, jongeren en ouders. Daarnaast ben ik didactisch georiënteerd. Zo geef ik op dit moment diverse schoolarrangementen gericht op ‘leren leren’ en ben ik werkzaam als student-assistent op een evangelische middelbare school.
 
Met wat voor klachten kun je bij mij terecht?
-       boosheid
-       angsten
-       slapeloosheid
-       somberheid
-       concentratieproblemen
-       moeite met planning
-       laag zelfbeeld
-       faalangst
-       niet mee kunnen komen op school
-       moeite in sociaal contact
-       het moeilijk kunnen omgaan met hoogbegaafdheid


Als je nog niet goed weet waardoor jouw klachten komen, kunnen we door middel van onderzoek (zoals intelligentieonderzoek en sociaal-emotioneel onderzoek) erachter komen wat er aan de hand is. Vervolgens gaan we hier doelgericht mee aan de slag. De behandeling kan zowel individueel als in groepsverband (training) plaatsvinden. Bij een training kan gedacht worden aan een sociale vaardigheidstraining of een faalangsttraining.

Kortom, je leert over hoe jij denkt en krijgt inzicht in hoe je hiermee om kunt gaan, zodat jij weer lekker in je vel zit!


Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Nienke Boersma-Brugmans

Uniek Logopedie

Mijn naam is Nienke Boersma-Brugmans en werkzaam sinds 2009 als logopediste. In 2015 heb ik de stap genomen om een eigen praktijk te starten in Dordrecht en omgeving.

Uniek logopedie richt zich op baby’s, kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Denk hierbij aan moeilijkheden in de communicatie, eten, drinken en het verwerken van prikkels. Diagnostiek en behandeling van complexe problematiek worden veelvuldig gezien en behandeld op unieke wijze.
Samenwerking met en in de omgeving van de cliënt staat hierbij centraal.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan en mij gespecialiseerd in verschillende gebieden. Ik heb veel ervaring met eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen, problemen in de sensorische informatieverwerking, autisme en verschillende syndromen. Daarnaast blijf ik mij scholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Ik heb me aangesloten bij Generation Consultancy omdat er vanuit een christelijk oogpunt wordt behandeld. Ieder mens is Uniek en door God geschapen. Vanuit deze achtergrond behandeld Uniek Logopedie een ieder op unieke wijze die past bij hem of haar.

Marleen v.d. Grift

Praktijk Marleen

– voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders met lef!

Voor het zoeken van hulp is lef nodig. Ik heb daarom bewondering voor mensen die zich bij mijn praktijk aanmelden omdat ze deze eerste stap genomen hebben.

Wie is de persoon achter Praktijk Marleen? Ik ben sinds 1997 werkzaam in de jeugd-GGZ en heb daardoor veel ervaring opgebouwd met verschillende probleemgebieden: depressie, identiteitsproblemen, opvoedingsproblemen, trauma, ADHD, autisme, angst, tics, dwang en eetproblemen. Begin 2014 heb ik mijn eigen praktijk opgericht waarin ik kinderen en jongeren en hun ouders behandel met verschillende problemen. Ik ben orthopedagoog, cognitief gedragstherapeut en mag EMDR-behandelingen gericht op trauma’s uitvoeren.

Ik kan veel betekenen voor mensen met eetproblemen (anorexia, boulimia, binge-eating) door mijn kennis en ervaring met behandelingen. Daarbij werk ik nauw samen met de huisarts en diëtiste.

Wanneer kinderen en jongeren bang zijn waardoor ze niet alles kunnen doen wat ze zouden willen, bied ik hen leuke programma’s aan om hun angst te baas te worden. Dit geldt ook wanneer er sprake is van dwanghandelingen en dwanggedachten. Kinderen, jongeren maar ook de omgeving kunnen hier erg onder lijden. Dat ze deze handelingen en gedachten hebben, wordt vaak door hen zo vreemd gevonden dat ze het moeilijk vinden om hulp te zoeken. Blijf er niet mee lopen want deze klachten zijn goed behandelbaar.

Soms hebben kinderen en jongeren last van tics. Dit is voor henzelf vervelend maar ook voor de omgeving. Door te registreren, te observeren en door technieken te leren om de dwang onder controle te houden, proberen we de tics te verminderen. Tevens krijg je meer inzicht in welke situaties de tics toenemen.

Kinderen en jongeren kunnen al op jonge leeftijd trauma’s meemaken. Wanneer klachten in het kader staat van dit trauma, kan ik een EMDR-behandeling geven. Op het gebied van trauma is dit op dit moment de meest bewezen effectieve methode. Ik leg eerst uit aan zowel het kind/jongere als de ouders wat een EMDR-behandeling inhoudt. Als u hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Cognitieve gedragstherapie is een methode die bij veel problemen wordt ingezet. Uit veel onderzoek komt de cognitieve gedragstherapie naar voren als de effectieve behandeling bij verschillende problemen. Het wordt ook ingezet bij depressie, ADHD en autisme. Omdat cognitieve gedragstherapie breed inzetbaar is bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen is het ook mogelijk dat ik volwassenen in mijn praktijk behandel.

Naast dat ik therapeut ben, ben ik ook christen. Dit houdt voor mij in dat ik elk mens zie als schepsel van God en daarom van waarde. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren wil ik respectvol benaderen als beelddragers van God. Ik geloof in de Heere Jezus Christus die als Verlosser in deze wereld gekomen is. Hierdoor hoeven wij niet bij de problemen te blijven maar is er perspectief. Vanuit dit perspectief sta ik in het leven en probeer ik anderen te helpen.

Sanne de Goeij - van Bedijk

.

Praktijk Bedijk

Als je niet lekker in je vel zit…Als het contact met je ouders niet lekker loopt…al je je bang voelt….En je hebt iemand nodig om mee te praten, maar je kunt het eigenlijk niet goed uitleggen wat er aan de hand is, dan ben je bij Praktijk Bedijk aan het goede adres.

Praktijk Bedijk is een praktijk voor kinderen en jongeren. Je kunt bij Praktijk Bedijk terecht voor individuele behandeling en ouderbegeleiding bij angst, somberheid, autisme of ADHD. Je kunt ook bij de praktijk terecht voor rouwverwerking na een verlieservaring. Is het nog niet duidelijk wat er aan de hand is, dan gaan we dat eerst onderzoeken.

Wie ben ik?

Ik ben Sanne de Goeij-van Bedijk, ontwikkelingspsycholoog. Ik ben getrouwd met Coen en we wonen in Rotterdam. In de jeugd GGZ merkte ik dat het voor kinderen en hun ouders niet altijd makkelijk is om duidelijk te verwoorden wat hen bezighoudt. Daarom maakt Praktijk Bedijk gebruik van duidelijke visuele uitleg en creatieve opdrachten.

Hoe gaan we aan de slag?

Eerst gaan we kennismaken. Door jou te leren kennen, kan ik beter inschatten wat je nodig hebt en met je meedenken. Samen maken we een mind-map waarin we de problemen in kaart brengen, duidelijk en visueel, zodat je snel ziet wat er eigenlijk speelt. Samen met je ouders bekijken we hoe we je goed op weg kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis.  

We bedenken met elkaar waar je aan wilt werken en welke doelen je wilt stellen. Tijdens de behandeling praten we over wat jou bezighoudt. Je krijgt creatieve en uitdagende opdrachten om mee bezig te gaan, gericht op de veranderingen die jij nodig hebt.

Omgeving

Ik vind de communicatie met je omgeving (bijvoorbeeld je ouders of leerkracht) erg belangrijk. Als je niet lekker in je vel zit is het vaak lastig om te vertellen hoe het met je gaat. Doordat je je minder uit, kunnen anderen in je omgeving minder goed reageren op jouw behoeften. Hier gaan we dan mee aan de slag.

Wat vind ik belangrijk?

Ik werk vanuit een goed contact met jou. Als jij je op je gemak voelt, jezelf kunt zijn, ziet wat je goed kan, dan ben je er klaar voor om te groeien. Daar wil ik je graag bij helpen. Dat doe ik op een praktische en creatieve manier.

Ik kom bij jou thuis. Zodat we daar werken op de plek waar jij hulp kunt gebruiken. En we kunnen ook direct overleggen met de mensen die je in je eigen omgeving kunnen helpen.

Ik werk vanuit een Christelijke visie. Voor mij betekent dit dat ik naast je wil staan, ook als het een lastige situatie is. Ik ben ervan overtuigd dat God mensen ziet en kent in hun situatie en ook de mogelijkheden aanbiedt om verder te komen. Deze overtuiging helpt mij om hoopvol te zijn en met vertrouwen te zoeken naar verandering waar dat nodig is.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn manier van behandelen, dan kunnen je ouders mij altijd bellen/ mailen voor een vrijblijvend gesprek.

Hanneke Bahlman

Hanneke Bahlman

Psycholoog – Individuele behandeling voor (jong)volwassenen

Betrokken – analytisch – gedreven – kritisch – optimistisch

Vijf woorden die treffend beschrijven wie ik, Hanneke Bahlman, ben als persoon en als psycholoog.

Betrokken omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen. In hun verhaal, drijfveren en verlangens. Ik wil je leren kennen, naar je luisteren en met je meedenken. Ik ben begripvol en vind vertrouwen heel belangrijk. Ik sta graag naast je.

Analytisch omdat ik graag zoek naar verbanden, overzicht probeer te creëren en structuur aanbreng waar nodig. Wat speelt er precies, hoe krijgen we het helder, wat zou je graag veranderen, verbeteren of accepteren en hoe kunnen we dat realiseren?

Gedreven vind je terug in mijn doelgerichte, gepassioneerde en stimulerende aanpak.  We werken ergens naartoe. Ik denk met je mee, zie mogelijkheden en moedig je aan om stappen te zetten en patronen te doorbreken.

Kritisch zijn onderscheidt mij als psycholoog. Ik ben doortastend, scherp en confronterend. Ik zal in sommige situaties een figuurlijke spiegel bij je voorhouden. Door te leren kijken naar jezelf en je eigen handelen, kun je meer uit jezelf halen. Ik help je hier graag bij.

Optimistisch als ik ben, zie ik het waardevolle in ieder mens.  Jij bezit een scala aan talenten en gaven die jou een prachtig mens maken. Wellicht kom je niet volledig tot je recht, omdat je gebukt gaat onder de zwaarte van het leven. Ik geloof dat er altijd hoop is. Ik moedig je graag aan en gun je het allerbeste.

Naast deze eigenschappen vertel ik graag kort nog wat meer over mijzelf. Ik ben 28 jaar, getrouwd en woonachtig in Rotterdam. Ik ben aan de Erasmus Universiteit afgestudeerd als psycholoog, gespecialiseerd in behandelingen voor volwassenen. Naast volwassenen zijn ook jongvolwassenen van harte welkom bij mij. Binnen diverse GGZ-instellingen heb ik behandelervaring opgedaan op het gebied van somberheid, angstklachten, ADHD, emotieregulatie, een laag zelfbeeld en identiteitsontwikkeling. Ik leef vanuit een christelijke visie, iets wat merkbaar kan zijn in hoe ik in mijn werk sta.

Heb jij last van bovenstaande klachten en spreekt dit stuk je aan? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies.